Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Baia, a murit în urma unui accident rutier petrecut vineri dimineață, în Sibiu. Accidentul în care a murit suceveanul s-a petrecut pe DN 1, la Arpașu de Sus. Tânărul era la volanul unui autoturism cu care se deplasa pe direcția Sibiu-Brașov, și a pierdut controlul asupra mașinii, aceasta intrând violent într-un stâlp din beton. Tânărul a decedat în drum spre spital. Accidentul s-a produs la ora 4.30 dimineață, o oră critică privind oboseala la volan.

Lucian Ioan Băișanu era absolvent al Seminarului Teologic Suceava, student al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și cântăreț bisericesc, cunoscut în întreaga comunitate a celor care cântă la strană mai prin toată țara.

Primarul comunei Baia, Maria Tomescu, a transmis un mesaj de condoleanțe, cunoscându-l personal pe tânăr:

„Suntem șocați de această veste! Ioan Lucian Băișanu și-a pierdut viața, într-un accident grav petrecut în județul Sibiu. Deși avea toată viața înainte, Dumnezeu a schimbat planul pentru el, chemându-l la Sine, pe acest tânăr care era aproape de biserică și de oameni. Lucian era un copil deosebit, talentat și cu aspirații dintre cele mai frumoase. Un tânăr model, un exemplu pentru ceilalți din comunitate. Un cuvânt de alinare, în aceste clipe de tristețe și durere sufletească, adresăm familiei îndurerate. Vă suntem alături, rugându-ne pentru Ioan Lucian Băișanu, un tânăr frumos de care ne vom aminti mereu cu plăcere. Regretăm această pierdere! Întreaga comunitate este alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l ierte!

Moartea tânărului a produs șoc în comuna Baia dar și în întreaga comuniate a cântăreților bisericești.

„În urma unui tragic accident rutier, astăzi, prietenul și psaltul Lucian Ioan Băișanu, în vârstă de 25 ani, membru al Grupului psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, a trecut la cele veșnice, chiar în ziua sărbătoririi Sfinților Ocrotitori ai cântăreților bisericești. Aceasta a fost voia Domnului! A poposit de câteva ori și în Maramureșul nostru pe care l-a îndrăgit foarte mult, cântând la strană alături de noi! Dumnezeu să îl ierte și să îl așeze în ceata sfinților care dau slavă neîncetată lui Dumnezeu! Bunul Dumnezeu să mângâie familia, și să le dăruiască putere și întărire! Veșnica lui pomenire! a transmis profesorul Adrian Dobreanu.