Cel mai tânăr ales local al municipiului Suceava din mandatul 2020-2024, Ovidiu Paul Hrițcu (PNL), va conduce ședințele deliberativului local în următoarele trei luni, adică octombrie, noiembrie și decembrie.

Decizia a fost luată de către aleșii locali, în ședința ordinară de la finele lunii septembrie, când s-a încheiat “norocosul” mandat de președinte de ședință al viceprimarului USR, Teodora Munteanu.

Născut în 1991, tânărul consilier local Ovidiu Paul Hrițcu, reprezentant al cartierului Burdujeni în deliberativul Sucevei, face parte din noua generație de oameni politici, școliți în acest domeniu, dar și cu experiență în muncă și administrare (administrator al Clubului Sportiv Municipal Suceava).

În cadrul Consiliului Local Suceava,  Ovidiu Paul Hrițcu este președinte al Comisiei de dezvoltare a mediului de afaceri - Turism, tineret și sport, precum și reprezentant al administrației locale în AGA la TPL (societatea de transport public local).

Chiar și așa, noile atribuții, de prezidare a ședințelor de Consiliu Local care vor avea loc până la finele anului (ordinare, extraordinare și de îndată), îl vor aduce în fața unor noi provocări.

Noul său rol este de mediere și gestionare eficientă a ședințelor, conform unor seturi de reguli stabilite prin lege și prin regulamentul de funcționare al CL Suceava.