Polițiștii de la Secția Rurală Șcheia și de la Poliția municipiului Suceava, cu sprijin de la jandarmi, au organizat la mijlocul acestei săptămâni o razie în comuna Șcheia, având printre scopuri depistarea persoanelor cu ședere ilegală, a celor ce nu-și justifică legal prezența ori care sunt urmărite, dar și pe linie de delicvență juvenilă și victimizare minori. A fost vizată în principal comunitatea romă, de unde, din păcate, provin cei mai mult minori infractori care acționează pe zona municipiului Suceava și a comunelor limitrofe.

Acțiunea s-a derulat și cu sprijinul Primăriei Șcheia și a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Oamenii legii au descins la opt familii în scopul prevenirii delicvenței juvenile și a victimizarea minorilor, identificând cu această ocazie două cazuri noi de neglijență în familie. În funcție de datele obținute în urma monitorizării acestora urmează a fi demarate procedurile în vederea instituirii unor măsuri de protecție pentru copii.

La acțiunea organizată au participat 18 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava și 11 jandarmi.

Cu privire la persoanele străine de localitate, au fost identificate 15 astfel de cazuri. 

Pe lângă măsurile amintite, acțiunea a avut și alte componente, din care una de control trafic.

Pentru nereguli la regimul rutier au fost aplicate 42 de amenzi, în valoare de peste 17.000 de lei. Printre altele, au fost reținute patru permise de conducere și două certificate de înmatriculare.