O femeie care l-a înjunghiat în piept pe tatăl concubinului său, provocându-i leziuni care i-au pus viața în primejdie, a fost condamnată vineri de magistrații de la Tribunalul Suceava. Daniela Liliana Băcilă, din Marginea, a primit o condamnare de 4 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava. În acest caz, agresiunea s-a petrecut pe fond de consum exagerat de alcool. Victima și autorul au consumat înainte de agresiune în jur de 2,5 litri de bere și o jumătate de litru de votcă, rezultă din ancheta procurorilor. Din cercetările coordonate de un procuror criminalist rezultă că de la începutul acestui an, tatăl concubinului inculpatei a început să se deplaseze des la locuința femeii, ajutând-o la treburile gospodărești. Cei doi aparent se înțelegeau, însă, a rezultat din cercetări, consumau cantități mari de alcool. Pe acest fond, în primă fază, undeva în intervalul 7-14 aprilie, bărbatul a fost cel care a lovit-o pe femeie, cu un corp contondent, în zona capului.   

Ulterior, pe 19 aprilie, bărbatul a revenit la locuința ”nurorii”, unde scenariul s-a repetat. Au băut bere și votcă, iar la un moment dat femeia i-a cerut bărbatului să plece din casa sa. Între cei doi a izbucnit un nou conflict, dar de această dată rolurile s-au schimbat.

Din cercetările coordonate de procurorul criminalist rezultă că femeia a luat un cuțit de bucătărie de pe masă (cu lungimea de 12 cm și cu vârful ascuțit) și l-a lovit pe bărbat, de sus în jos, în zona pieptului, în partea lateral-dreapta. După agresiune, femeia a încercat să scape de răspundere, declarând că bărbatul s-a lovit singur cu un cuțit și este în stare gravă.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu hemoragie, în stare gravă. S-a stabilit ulterior că leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat în vederea vindecării un număr total de 30-40 zile de îngrijiri medicale și i-au pus viaţa în primejdie, acestea fiind aplicate cu intenţia de a-i suprima viaţa, având în vedere că loviturile au fost intense, exercitate cu un cuțit și au vizat zone vitale.