Doi indivizi au fost arestați preventiv pentru tâlhărie calificată, un furt comis prin violență, pe o stradă din municipiul Suceava, cel mai grav fiind că victima se afla în stare de inconștiență, după aproximativ o oră omul respectiv murind. Scenele halucinante s-au petrecut pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, în apropiere de pizzeria Luca, în dimineața zilei de 21 septembrie.

Din ce au vizionat ulterior polițiștii pe camerele video s-a constatat că un bărbat în vârstă de 68 de ani, Ștefan C., din Sălăgeni - Dumbrăveni, cunoscut ca om al străzii, era căzut la pământ, probabil după ce consumase alcool pe timpul nopții, iar la un moment dat, în jur de ora 6.00 dimineață, de el s-au apropiat doi indivizi. Aceștia l-au buzunărit, găsind asupra victimei doar 3 lei. Cei doi i-au luat omului muribund și cureaua și au fugit, fără a-i acorda vreun ajutor.

În aceeași dimineață, în jur de 7.20, un trecător a sunat la 112 și a sesizat că pe bulevardul George Enescu este un bărbat întins pe jos, care are nevoie de ajutor. Din păcate, bărbatul în vârstă de 68 de ani nu a supraviețuit. La necropsie pe suprafața corpului s-au găsit leziuni mai vechi, produse prin cădere, însă medicul legist a stabilit că nu există legătură de cauzalitate între deces și acțiunea celor doi tâlhari.

Ancheta polițiștilor judiciariști care a urmat a ajuns după ceva mai mult de o săptămână la cei doi autori, respectiv Alexandru Zlotar și Gheorghe Aurel Nichitoi.

Joi, 30 septembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care coordonează cercetările în acest caz, a formulat propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați.

Judecătoria Suceava a admis propunerea și a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cei doi inculpați au făcut contestație, prin intermediul avocaților din oficiu, cerând la instanța superioară aplicarea unei măsuri mai blânde.

Cei doi ar putea răspunde și pentru infracțiunea de ”Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate”, prevăzută de articolul 203 Cod Penal.