Sergentul major Magdalena Hatnean, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, că cei sancționați cu amendă după protestul de sâmbătă sunt dintre persoanele care au manifestat un comportament ostil față de forțele de ordine și nu au respectat măsurile trasate de jandarmi. Este vorba de 18 amenzi aplicate, în valoare de 6.500 de lei. Din comunicatul Jandarmeriei se lasă să se înțeleagă că numărul de amenzi va crește, pe măsură ce vor mai fi identificați participanții agresivi. 

Cu privire la organizatori, intențiile de protest au fost propagate în mediul online, în general de pe conturi false, fiind apoi distribuite de mulți alți oameni din zonă. Cert este că nimeni nu și-a asumat un rol de organizator.

Cu privire la problema lipsei măștilor de protecție la majoritatea jandarmilor, la protestul de sâmbătă, Magdalena Hatnean a transmis: ”S-a conștientizat această problemă imediat după protestul de sâmbătă, iar de la nivel de conducere s-a dispus o reinstruire a colegilor pe această temă. A doua zi, la protestul de duminică, colegii purtau mască de protecție”.