Polițiștii de la Secția Rurală Valea Moldovei au documentat în ultimele luni o serie de informații și date legate de cantități mari de lemn avizate de către Ocolul Silvic Râșca, către diferite persoane fizice, dar ajunse, fără respectarea prevederilor legale, în depozitul unei singure societăți. Practic, lemnul nu ajungea unde trebuia să ajungă, conform avizelor de însoțire. S-a constatat că în perioada 3 aprilie-20 mai a.c, s-au realizat 11 transporturi cu o autoutilitară, efectuate de către societatea Lorenmar SRL Râșca, care a primit și depozitat sute de metri cubi de lemn sortimente foc rășinoase și lemn rășinoase pentru construcții, deși, conform avizelor de însoțire, erau expediate de la Ocolul Silvic Râșca către persoane fizice. Cu alte cuvinte, societatea a primit și depozitat lemn care nu îi era destinat, conform documentelor. Sau, altfel spus, la fel de corect, a preluat și depozitat lemn fără avize de însoțire.  

În total, s-a dispus confiscarea cantități totale de materiale lemnoase în volum de 462 metri cubi lemn, în valoare de aproape 50.000 de lei.

Polițiștii au aplicat o amendă de 15.000 de lei și mai multe avertismente, toate societății, în baza Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Cel puțin în această fază a anchetei, poliția a reținut toate neregulile în sarcina societății amintite.

Ancheta poliției continuă, fiind verificate mai multe aspecte ale desfășurării actelor contravenționale.