Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că pompierii vor verifica în permanență zona secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava astfel încât să fie prevenită izbucnirea unui incendiu. Niculai Barbă a declarat că având în vedere contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, în cursul zilei de luni a fost constituit un Grup de Suport Tehnic din care fac parte reprezentanți din cadrul Prefecturii, Consiliului Județean, ISU, DSP, Serviciul Judeţean de Ambulanță Suceava, precum și reprezentanți ai Spitalului Județean Suceava și ai celorlalte spitale din județ. El a explicat că activitatea acestui grup se desfășoară zilnic, în ședințe cu participare fizică, sau în sistem online prin teleconferințe. Niculai Barbă a spus că acest Grup de Suport Tehnic este un instrument practic și eficient în comunicarea unităților spitalicești din județ cu instituții responsabile de gestionarea pandemiei.

„În ședința de luni, printre subiectele aduse în discuție, am solicitat detalii referitor la aplicarea unui ordin recent al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu privire la prevenirea incendiilor în spitale. Recent, Spitalul Județean de Urgență din Suceava a făcut o solicitare pentru a beneficia de o autospecială de pompieri la Spitalul Nou, unde funcționează secția de anestezie și terapie intensivă. Cum acest lucru nu este posibil, conducerea IGSU a dat vineri un ordin care prevede că pompierii vor verifica de mai multe ori pe parcursul unei zile sectoarele de terapie intensivă”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a arătat că la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, în intervalul orar 9:00-21:00, vor fi făcute verificări din trei în trei ore. „De asemenea, astfel de verificări se vor face și intervalul 21-09. Cadrele ISU vor verifica dotarea cu stingătoare și hidranți interiori, modalitățile de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI, eliminarea tuturor surselor de foc deschis, verificarea, prin vizualizare, a integrității instalațiilor electrice, verificarea asigurării permanente a personalului în secții ATI și a modului de cunoaștere de către aceștia a folosirii stingătoarelor”, a mai declarat Niculai Barbă. El a mai adăugat că, de asemenea, ocazional vor fi făcute verificări şi de către echipajele SMURD care îşi vor termina misiunile.