Canotorii suceveni medaliați astă vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo domină ierarhiile anchetelor de sfârșit de an din țara noastră. Ultimul clasament de acest gen a fost alcătuit de către Asociația Presei Sportive din România (APSR), topul celor mai buni sportivi din 2021 avându-le în frunte pe suceveanca Ancuța Bodnar (23 de ani) și colega ei de barcă, Simona Radiș (22 de ani), care au devenit campioane olimpice în proba de dublu vâsle.

Ancuța și Simona concurează împreună la competițiile majore din 2019, an în care au și devenit vicecampioane mondiale și europene. În 2020, cele două câştigau Campionatul European din Polonia, performanță pe care au repetat-o și în luna aprilie a acestui an, în Italia. Palmaresul lor a fost completat în luna iulie cu cea mai strălucitoare şi importantă medalie: aurul olimpic la Tokyo, în urma unei curse fantastice.

Poziția secundă îi revine scrimerei Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la spadă, la Tokyo 2020, în vreme ce ultima treaptă a podiumului este ocupată de sucevenii Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, deținătorii titlului de vicecampioni olimpici la dublu rame masculin. Locul al patrulea a revenit, de asemenea, unor suceveni, Mihăiță Țigănescu, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari și Mugurel Semciuc, care au cucerit medaliile de argint în proba de patru rame la cea mai importantă competiție sportivă de pe mapamond.

„Aşa cum se poate constata, au avut prioritate sportivii medaliaţi cu aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, inclusiv medaliatul cu argint paralimpic, Carol Novak, actualul ministru al Sportului. În clasament figurează, de asemenea, cei doi înotători români care s-au făcut remarcaţi în întrecerile internaţionale, Robert Glinţă şi David Popovici, tenismenul Horia Tecău, dar şi două dintre speranţele sportului românesc, Beatrice Ana (prima campioană mondială a luptelor româneşti - Under-23) şi Adrian Şulcă (campion european şi mondial la juniori)”, se arată în comunicatul emis de Asociația Presei Sportive din România.

Iată cum arată topul celor mai buni sportivi români din 2021 în viziunea APSR:
1. Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj)
2. Ana-Maria Popescu (scrimă)
3. Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc (canotaj)
4. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Senciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari (canotaj)
5. Robert Glinţă (nataţie)
6. Carol-Eduard Novak (ciclism paralimpic)
7. David Popovici (nataţie)
8. Horia Tecău (tenis)
9. Beatrice Ana (lupte)
10. Adrian Şulcă (judo)