Toate drumurile naționale din județul Suceava erau deschise, luni seara, traficului rutier, circulația fiind îngreunată din cauza numărului mare de mașini și a căderilor masive de zăpadă. Potrivit Prefecturii, pe toate sectoarele de drum național din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava s-a acționat pe parcursul zilei și se acționează în continuare cu 39 utilaje ale prestatorului de servicii și cele proprii. Pe aceste drumuri naționale se circulă pe un strat de zăpadă de 1-3 cm, neexistând zone unde circulația să fie restricționată.

Potrivit aceleiași surse, pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată de asemenea în condiții de iarnă, fiind îngreunată pe DN 17 sensul  Câmpulung Moldovenesc - Gura Humorului atât datorită valorilor mai ridicate de trafic decât media zilei, cât și datorită ninsorii. Aici, carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată de 0-1 cm. Prefectura a mai transmis că astăzi, de la activarea codului galben de ninsori abundente, au intervenit pe teren 32 utilaje dotate cu lamă și răspânditor, fiind consumate până la ora 19.00 p.m. circa 178 tone de sare, 14 tone de nisip și o  tonă de clorură de calciu.

Prefectura a mai informat că situația este monitorizată permanent, se va acționa pe parcursul întregii nopți, atât timp cât vremea o va permite astfel încît marți dimineață carosabilul să se prezinte în condiții cât mai bune.