Ninsorile abundende, accidentele rutiere dar și numărul mare de mașini din trafic au făcut aproape imposibilă circulația rutieră în cursul zilei de luni pe mai multe tronsoane de drumuri din județ. Fără doar și poate cele mai mari blocaje în trafic au fost pe DN 17, din zona municipiului Câmpulung Moldovenesc și până spre Gura Humorului, acolo unde aproape toată ziua de luni s-a circulat bară la bară. Cozile de mașini atingeau kilometri întregi iar o distanță de câțiva kilometri s-a parcurs chiar în câteva ore. Cel puțin așa au relatat mai mulți șoferi care se aflau în trafic dinspre Câmpulung spre Suceava și care care spus că au reușit să traverseze orașul Frasin în mai bine de o oră. Situația a devenit mai grea în apropierea orașului Gura Humorului, acolo unde s-au înregistrat mai multe blocaje iar traficul rutier a devenit aproape imposibil. Blocaje în trafic au fost înregistrate și la intrare în comuna Păltinoasa dinspre Ilișești. 

Traficul a fost aproape blocat și pe E85, dinspre Fălticeni spre Suceava. Unul dintre motive a fost un accident rutier în care a fost implicat un TIR care a derapat luni după amiază în zona Bunești. Imediat și aici s-au format cozi de câițiva kilometri, iar circulația s-a desfășurat cu dificultate.

Cu toate acestea, în luni seara, Prefectura Suceava a transmis că nici un drum național din județ nu este închis circulației rutiere. Potrivit Prefecturii, luni seara, peste 50 de utilaje și toți angajații Secțiilor de Drumuri Naționale din județ erau pe teren, acționând pe toate sectoarele de drum aflate în administrare. „În trafic sunt prezente și echipaje ale poliției rutiere. Chiar dacă se circulă mai greu, în condițiile date, nu sunt sectoare de drum național închise circulației”, a informat Prefectura Suceava.