Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au organizat recent proiectul caritabil „Poveste de Crăciun”, din cadrul Olimpiadelor faptelor bune, ediția a II-a.

Acțiunea elevilor de la „Ciprian Porumbescu” a constat în strângerea de fonduri, achiziționarea de produse, precum și oferirea darurilor, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, vârstnicilor de la Centrul de îngrijire la domiciliu Suceava.

„Spiridușii Moșului”, elevii liceului sucevean, au fost în vizită la Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, punctul de lucru Centrul de îngrijire la domiciliu Suceava, reprezentat de Maria Vărvăroi.

Coordonatorul de proiecte și programe educative, prof. Gabriela-Parascheva Hisem, ne-a spus că elevii au oferit daruri „pentru a aduce un zâmbet, o fărâmă de speranță pe chipul vârstnicilor. Elevii au răspândit bucurie prin colindele ce au răsunat în fiecare casă și au relaționat, pentru puțin timp, respectând toate măsurile de prevenție Covid-19”. Proiectul caritabil „Poveste de Crăciun” face parte din Programul național „Olimpiadele faptelor bune”, program de voluntariat și responsabilitate socială, domeniile echitate socială și bună guvernanță, coordonat de prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților (Sectorul Educațional-Teologic; Departamentul Media; Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață).

Proiectul s-a derulat în cadrul parteneriatului semnat între Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, reprezentat de director prof. Alexandra-Veronica Bejinaru, Parohia ,,Sf. Arhangheli” Cimitir Pacea I - pr. paroh. Ștefan Hisem și Asociația de Părinți și Absolvenți ai Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, reprezentată de Venera Avasiloaie. Transportul produselor către beneficiari s-a făcut cu autoturismele personale ale elevilor. „Spiridușii Moșului” au fost coordonați și însoțiți pe toată perioada proiectului de coordonatorul de proiecte și programe educative prof. Gabriela-Parascheva Hisem.