Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat adoptarea de către Parlament a unui amendament propus de instituția pe care o conduce pentru alocarea unei sume de 28 de milioane de lei pentru 61 de primării din județ. Gheorghe Flutur a spus că banii vor fi folosiți pentru plata ratelor și dobânzilor pentru un credit contractat pentru proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene”.

„Vreau să mulțumesc parlamentarilor PNL și PSD pentru că au susținut amendamentul propus de noi, Consiliul Județean Suceava, pentru acordarea sumei de 28 de milioane de lei pentru plata ratelor la acest proiect. Dacă amendamentul nu ar fi trecut de Parlament, acești bani ar fi trebuit plătiți de 61 de primării, iar prima rată ar fi fost în martie 2022”, a precizat șeful administrației județene. El a adăugat că dacă nu ar fi fost alocată această sumă, primăriile nu aveau fondurile necesare pentru plata ratelor, iar consecința ar fi fost blocarea conturilor, „ceea ce s-ar mai fi întâmplat de-a lungul timpului”. „Din fericire, vestea bună este că prin legea bugetului de stat pe 2022 primăriile nu vor mai avea probleme cu ratele la proiectul <Suceava - utilități și mediu> și se pot concentra pe alte proiecte pentru comunitățile lor, fie programe pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny, drumuri apă, canal, gaz metan, fie alte proiecte pe fonduri europene”, a afirmat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că din acest punct de vedere, alocarea celor 28 de milioane de lei reprezintă un câștig pentru județul Suceava și „un balon puternic de oxigen pentru anul care vine”.

În același timp, PSD Suceava a transmis un comunicat în care amendamentul a fost promovat pentru vot de parlamentarii PSD și PNL, sursa de finanțare pentru cele 28 de milioane de lei fiind fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.