Tânărul voleibalist sucevean Alexandru Rață, calificat recent în optimile de finală ale Cupei CEV cu campioana României, Arcada Galați, a fost convocat la echipa națională de seniori pentru „dubla” cu reprezentativa similară a Ungariei, disputată în cursul acestei săptămâni. „Tricolorii” au avut o prestație foarte bună, câștigând ambele partide disputate în Érd Aréna, din Budapesta, cu scorurile de 3-2 (17-25, 25-22, 26-28, 25-23, 15-7) și 3-1 (26-28, 25-20, 25-15, 25-19). Alex a contribuit cu 11 puncte la victoria din primul joc, în timp ce în meciul al doilea a fost utilizat mult mai puțin, scopul acțiunii fiind acela ca selecționerul Sergiu Stancu să utilizeze tot lotul avut la dispoziție.

Crescut într-o familie de sportivi de performanță, atât tatăl, Sorin, cât și mama, Elena, practicând în tinerețe cu succes atletismul, Alex a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alexandru Rață urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind în anul III de studiu.

În sezonul precedent, Alexandru Rață a fost desemnat de către Federația Română de Volei drept cel mai bun tânăr jucător în întrecerea internă.