Cel de-al doilea cartier de locuințe individuale pentru tineri din municipiul Suceava, realizat foarte aproape de Centru, pe dealul Tătărași, va beneficia de o rută alternativă de acces auto și pietonal.

Contractul în valoare de 4.838.864,08 lei fără TVA, pentru proiectare și execuție la Obiectivul de investiții "Ruta alternativă acces în Cartierul Europa și lucrări de sistematizare verticală, drumuri, alei, trotuare, căi de acces", a fost semnat de primarul Ion Lungu cu cei care se vor ocupa de execuția lucrărilor, la sediul primăriei.

„După finalizarea contestațiilor am semnat contactul pentru proiectarea și execuția obiectivului <Ruta alternativă acces în Cartierul Europa și lucrări de sistematizare verticală, drumuri, alei, trotuare, căi de acces>.
Contractul a fost semnat cu câștigătorii licitației, SC Casa Design SRL, din Gura Humorului, în calitate de Lider al Asocierii, și în numele firmei SC Mabas SRL, având calitatea de asociat pentru partea de proiectare.
Durata de realizare a contractului este de 21 luni, din care 3 luni pentru proiectare”, a precizat primarul Ion Lungu.

Noua rută alternativă de acces în cartierul Europa, în valoare de un milion de euro, va face legătura cu comuna Ipotești, care a cunoscut o dezvoltare imobiliară explozivă, rezolvând astfel două probleme – atât preluarea parțială a traficului rutier intens dintre Ipotești și Suceava, cât și crearea unui nou acces/ieșire pentru cei care locuiesc în cartierul pentru tineri.