La inițiativa Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Național „Dragoș Vodă”  (CNDV) din Câmpulung Moldovenesc, în această perioadă s-au organizat mai multe acțiuni caritabile. Elevii au colindat și au oferit daruri familiilor nevoiașe. „Evenimentele din ultimul timp ne-au oferit suficiente prilejuri de a rezona cu suferințele celor de lângă noi, de a le dărui înțelegere, căldură și iubire, de a le arăta că ne pasă”, este mesajul elevilor câmpulungeni.

Clasele Colegiului Național „Dragoș Vodă” s-au „gătit” de sărbătoare, au fost împodobite cu brad, luminițe, beteală, globuri și daruri, pentru ca elevii să simtă magia Crăciunului.

Luni, 20 decembrie, grupuri de voluntari au preluat rolul lui Moș Crăciun, pentru a acoperi măcar parțial lipsurile în care trăiesc câteva familii din Câmpulung Moldovenesc și împrejurimi, pentru a le arăta că nu sunt singuri. „Au fost întâlniri dureroase, s-au vărsat lacrimi de emoție sau de mulțumire. Cu siguranță că întâlnirile care ne-au marcat cel mai mult, care ne-au făcut să privim altfel viața, au fost acelea cu persoane care au pierdut rude dragi, cu bătrâni singuri și cu familia din Izvoarele Sucevei, rămasă fără locuință în urma unui incendiu”, ne-au spus voluntarii.

În această perioadă, s-au făcut auzite pe holurile colegiului și din sala de repetiții colindele. Sub îndrumarea profesoarelor de limbi moderne, elevii colegiului câmpulungean au pregătit colinde în franceză, engleză și germană, dar nu au lipsit nici colindele tradiționale românești.

În semn de prietenie și de respect pentru bunele tradiții, elevii au mers cu colinda la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Școala Gimnazială „Theodor Ștefanelli” și la Liceul Tehnologic Nr. 1 și vor continua să vestească Nașterea Mântuitorului la celelalte școli din localitate, inclusiv la colegii lor de la CNDV.

Marți, 21 decembrie, s-a deschis la Colegiul „Dragoș Vodă” Oficiul Poștal al lui Moș Crăciun. „Elfii au și distribuit mesajele către fete și băieți, dar și către profesori, transmițând gânduri bune de la Moșu’, îndemnuri de a păstra bunele obiceiuri și anul care vine. Acțiunea de a dărui continuă, căci <Dăruind, vei dobândi!>”, ne-a spus prof. Gabriel Anastasiu, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.