Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a cerut o notă explicativă conducerii Școlii Primare Mihoveni (care aparține de Școala Gimnazială Șcheia), după ce părinții mai multor copii au reclamat faptul că cei mici au primit la școală lapte expirat. Părinții elevilor au sesizat faptul că pe cutiile de lapte distribuite copiilor marți, 21 decembrie, era scrisă ca dată de expirare: 6 decembrie 2021.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, Cezar Anuței, ne-a spus că este posibil să fie un caz izolat, dar nu se poate pronunța până nu are toate datele solicitate de la conducerea școlii respective. „În funcție de ce vor scrie în nota explicativă, vom putea să facem și noi verificări, să vedem cauza, dacă este un caz izolat, să putem lua măsuri în consecință”, a explicat Cezar Anuței.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că miercuri un părinte a sesizat această situație la DSP, iar în cursul zilei de joi o echipă de inspectori va merge la școala din Mihoveni pentru a face verificări. Rezultatul va fi comunicat în cursul zilei de joi.