Un șofer din comuna Șcheia a ajuns în arestul poliției județene, reținut pentru 24 de ore, după ce probele de sânge au indicat că circula cu o alcoolemie foarte mare în seara zilei de luni, când a provocat un accident cu pagube materiale în urma unei pătrunderi pe contrasens.

Pe 20 decembrie, în jurul orei 18.00, polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au fost sesizați că pe DN 17, în apropiere de Ilișești, în zona denumită popular ”Gorjan”, a avut loc un accident. La fața locului au fost găsite două mașini cu avarii, cei doi șoferi declarând că nu au suferit leziuni.  

Din cercetările ulterioare a rezultat că Gheorghe Cimbru, în vârstă de 64 de ani, din Șcheia, aflat la volanul unui VW, cu care se deplasa din direcția Stroiești către Ilișești, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un BMW condus regulamentar de o femeie.  

Aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului în vârstă de 64 de ani. Conform procedurilor, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, pentru recoltarea de probe biologice.

Probele biologice au indicat ulterior alcoolemia de 2,53 la mie, prima probă, respectiv 2,44 la mie, proba doi. Având în vedere alcoolemia foarte mare, s-a decis ca bărbatul din Șcheia să fie reținut în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror, care urma să decidă ce măsuri va lua mai departe față de inculpat.