În memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989 a fost organizată miercuri, la Suceava, o slujbă de comemorare, oficiată de un sobor de șapte preoți, precum și o depunere de coroane de flori, din partea instituțiilor administrative, militare, dar și a asociațiilor din care fac parte cei care s-au implicat în acțiunile care au dus la căderea comunismului.

Evenimentul, sobru, s-a desfășurat la troița de lângă Biserica „Sfânta Înviere” din centrul Sucevei, în prezența unor unități ale Jandarmeriei Române și a Fanfarei Municipiului Suceava.

După oficierea slujbei de pomenire a eroilor Revoluției au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii Suceava, Consiliului Județean Suceava, Primăriei Suceava și a unităților militare și asociațiilor de profil.

Prefectura Suceava a fost reprezentată de prefectul Alexandru Moldovan și subprefectul Daniel Prorociuc, iar Consiliul Județean de președintele Gheorghe Flutur și vicepreședintele Cristinel Crețu.

Municipalitatea suceveană a fost reprezentată de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

„În semn de recunoștință pentru cei care s-au jertfit pentru libertatea noastră, am depus în numele sucevenilor o coroană de flori. Cinste Eroilor Neamului!”, a spus primarul Ion Lungu.

“Memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989 trebuie păstrată vie întru veșnicie! Glorie și omagiu etern eroilor noștri! Cei care s-au sacrificat pentru libertatea, demnitatea și drepturile fundamentale ale noastre, ale tuturor!”, a transmis și viceprimarul Lucian Harșovschi.

La evenimentele marcante din decembrie 1989 au participat și mulți suceveni – unii la București, alții la Suceava sau în alte zone din țară unde se aflau atunci, iar unii au plătit cu viața pentru că au cerut libertate.