Un bărbat care l-a ”furat” pe fiul de numai 3 ani al concubinei sale și-a aflat joi pedeapsa finală. Curtea de Apel Suceava a confirmat soluția Judecătoriei Rădăuți și l-a găsit vinovat pe Constantin Gherman pentru comiterea infracțiunii de ”lipsire de libertate”. Bărbatul a primit o condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare sub supraveghere și un termen de încercare de 3 ani. Constantin Gherman a mai fost obligat la plata a 5.000 de lei, cu titlu de daune morale, către mama copilului răpit.

Faptele s-au petrecut în vara acestui an, iar alerta s-a dat printr-un apel la 112. O femeie a relatat că bărbatul care îi este concubin s-a deplasat în lipsa ei la locuința sa, de unde l-a luat pe fiul ei. Cel căutat, Constantin Gherman, nu este tatăl minorului, acesta fiind dintr-o altă relație de concubinaj a femeii. S-au demarat imediat activități de căutare și scotocire în zona Rădăuți-Marginea-Poieni Solca. Polițiștii au mers la Poieni Solca, unde își are domiciliul mama suspectului. Gherman Constantin a fost găsit acolo, împreună cu băiatul.

El a declarat că l-a luat pe băiat de mână, de bunăvoie, din casa mamei sale. Ulterior, minorul și mama au fost preluați de polițiști și duși în Centrul Maternal Suceava. Constantin Gherman a fost reținut inițial 24 de ore, iar ulterior pe numele său a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile. A fost eliberat după o lună, iar până la soluția definitivă pronunțată joi, 23 decembrie, de magistrații Curții de Apel Suceava a fost sub control judiciar.