Un bărbat din Fălticeni, judecat de ani de zile într-un dosar de mari dimensiuni pe tema contrabandei al procurorilor DIICOT, a fost ridicat de polițiști dintr-un restaurant, în ziua în care a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă (4 acte materiale).

S-a întâmplat în după-amiaza zilei de miercuri, 22 decembrie, când Poliția municipiului Fălticeni a primit mandatul de executare a pedepsei pe numele lui Roman Claudiu. Acesta a fost căutat inițial la domiciliu, polițiștii având ulterior  informația că s-ar afla în restaurantul „La Boieru”. Acesta a fost ridicat din restaurant și dus la Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

În vara anului 2015, Claudiu Roman, atunci în vârstă de 34 de ani, a fost săltat de procurorii DIICOT, sub acuzația că ar fi coordonat un grup infracțional organizat ce activa în sfera contrabandei cu ţigarete, specializat pe partea de preluare, depozitare şi valorificare, în special pe raza municipiului Fălticeni.
Ţigările erau depozitate în mai multe imobile de pe raza municipiului Fălticeni, iar o parte importantă din marfă era valorificată chiar de la imobilul lui Claudiu Roman.
Anchetatorii aminteau şi despre anumite măsuri de protecţie pe care le-a impus Claudiu Roman, pentru ca poliţia şi structurile de combatere a crimei organizate să nu-i falimenteze afacerile ilegale.

În casa sa, de exemplu, nu erau depozitate peste noapte ţigări de contrabandă, ştiind că percheziţiile domiciliare sunt efectuate, de regulă, în special la ora 6.00.

Mai mulţi taximetrişti din Fălticeni ar fi fost tocmiţi de Claudiu Roman, susţineau investigatorii, să-l anunţe despre prezenţa în zona pieţei a lucrătorilor de poliţie sau a unor maşini suspecte.

Când apărea vreun echipaj prin zonă, uşa casei lui Roman era imediat închisă, pentru a nu fi depistată în flagrant o tranzacţie de ţigări de contrabandă.

Având în vedere acuzațiile legate de contrabandă și constituire de grup infracțional organizat se poate observa că pedeapsa dată de judecători este una redusă, fiind posibil ca doar parte din acuzații să fi rămas în picioare.