Tânărul fotbalist sucevean Bogdan Grosu calcă apăsat pe urmele tatălui său, Neculai, care a fost om de bază la Foresta și mai apoi la Gaz Metan Mediaș, în urmă cu peste două decenii. Născut în 2006, Bogdan a făcut primii pași în fotbal pe când avea doar 6 ani, la gruparea Juniorul Suceava, manageriată de Bogdan Pantea. Evoluând pe postul de mijlocaș central, acesta crescut în joc și a deslușit tainele fotbalului treptat, ajungând să fie selecționat în primăvara acestui an pentru prima dată în echipa de juniori Under 15 a României. Talentul și bunele sale evoluții n-aveau cum să treacă neobservate, astfel că, după ce a studiat cu atenție toate ofertele, Grosu senior a decis că cea mai bună variantă este ca fiul său să-și continue cariera într-un mediu profesionist, la Universitatea Cluj, o grupare care beneficiază de un centru de copii și juniori foarte bine pus la punct. Iar alegerea se pare că a fost una foarte inspirată, pentru că Bogdan s-a acomodat rapid la noua sa formație. A înscris 9 goluri și a oferit 5 pase de gol în 13 apariții, contribuind din plin la parcursul excelent al Universității Cluj U 16, care a încheiat anul pe primul loc în Seria a IV-a a Ligii Elitelor, devansând în clasament pe rivalii de la CFR și pe timișorenii de la Poli.

Chiar dacă nu i-a fost ușor să plece la această vârstă de lângă părinți și prieteni, Bogdan spune că el a fost cel care a decis să părăsească Suceava.

„Obiectivul meu este să ajung la o echipă mare și să debutez cât mai repede în Liga I. Visam să mă transfer la un club mai bine cotat și știam că Universitatea este o echipă de tradiție, care acordă o atenție sporită tinerilor, așa că am profitat de interesul lor pentru mine. Sper să fiu sănătos ca să pot să muncesc pentru țelul pe care mi l-am propus”.

Bogdan Grosu a mărturisit că îl admiră foarte mult pe Cristiano Ronaldo pentru profesionismul și mentalitatea de care dă dovadă, iar dintre marii fotbaliști care evoluează pe postul său îl urmărește cu atenție pe olandezul Frenkie De Jong.