Polițiștii de la Marginea au prins un bărbat și o femeie la puțin timp după ce au furat portofelul unui localnic care i-a primit în casă pentru a fi colindat.

Fapta a fost sesizată în seara zilei de 28 decembrie, în jurul orei 17.30. Patrula de serviciu de la Secția Rurală Marginea a fost sesizată că, cu aproximativ zece minute înainte, la locuința lui Ion N. au venit un bărbat și o femeie pentru a colinda, cei doi fiind primiți în interiorul locuinței. Păgubitul a scos portofelul pentru a le da o sumă de bani celor doi, doar că, profitând de neatenția omului din Marginea, unul dintre colindători a luat portofelul. Ambii au fugit din casă, în drum, moment în care proprietarul a sesizat că a fost furat și a plecat după ei.

Cei doi colindători au dispărut însă imediat, urcându-se într-un taxi care îi aștepta.

Având în vedere sesizarea rapidă și operativitatea polițiștilor s-a reușit identificarea și oprirea în trafic a taxiului semnalat, care s-a îndreptat spre municipiul Rădăuți. Cei doi colindători au fost identificați în persoana a doi romi, Cristinel Marcu, în vârstă de 36 ani și Maria Bergheva, de 35 ani.

Cei doi au fost conduși la sediul Secției Rurale Marginea, unde au fost supuși la control corporal. Asupra bărbatului a fost găsita suma de 1000 lei în bancnote de 100 de lei, găsită ascunsă sub haine și un telefon cu urme de distrugere (proveniența telefonului urmează să fie stabilită). Audiat, Cristinel Marcu a recunoscut faptul că a sustras portofelul cu documente și cu suma de 1000 de lei din locuința bărbatului din Marginea. Bărbatul a mărturisit că a luat banii și telefonul și a aruncat portofelul în stradă. Portofelul a fost recuperat de polițiști, din locul indicat de autor.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt calificat. Datele de până acum indică faptul că este vorba de furt, nu de tâlhărie.

Pe numele bărbatului care a comis efectiv furtul a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene. Cristinel Marcu, în vârstă de 36 de ani, a fost introdus în arest în noaptea de marți spre miercuri iar un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți va stabili ce măsuri restrictive va lua mai departe în acest caz.