Numărul foarte mare de reținuți în arestul poliției județene din ultima perioadă a dus la ocuparea la capacitate maximă a Centrului de Reținere și Arestare Preventivă de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, ceea ce a dus la necesitatea ca unii dintre cei privați de libertate să fie duși la Botoșani sau la Bistrița-Năsăud. Ultimul ”transfer” este al unui bărbat din Șaru Dornei, pus sub acuzare pentru două infracțiuni la regimul rutier, care a fost transportat în vederea reținerii la Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Numai în cursul zilei de 28 decembrie, polițiștii suceveni au emis trei ordonanțe de reținere, două pentru autori de furturi și unul pentru infracțiuni la regimul rutier.

Revenind la acest ultim caz, pe 28 decembrie, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că un bărbat conduce un Ford Focus, pe raza comunei Șaru Dornei, fără a deține permis de conducere și fiind beat.

Polițiștii de la Secția Rurală Vatra Dornei s-au deplasat în zonă, iar pe drumul comunal Runc au identificat autoturismul Ford Focus căutat. La volan era un localnic, Florin Țurcă, căruia polițiștii i-au cerut să sufle în etilotest. Bărbatul a refuzat, polițiștii consemnând în raportul de eveniment că acesta mirosea a alcool. Verificarea bazei de date a confirmat că bărbatul nu deține permis de conducere.

Bărbatul a fost dus de polițiști la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde a refuzat și în scris recoltarea de probe biologice de sânge.

În aceste condiții, bărbatul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”. 

Față de suspect s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Având în vedere că în arestul poliției județene Suceava nu mai erau locuri, s-a decis transportarea acestuia în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, aflat cel mai aproape de localitatea de domiciliu a celui pus sub acuzare.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.