Muzeul Național al Bucovinei a anunțat că din data de 8 ianuarie a.c. accesul în instituțiile muzeale este permis pentru toți vizitatorii, în urma modificării legislației referitoare la restricții. Astfel, conform Hotărârii de Guvern nr. 34/6.01.2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, începând cu această dată nu mai este necesară prezentarea dovezii de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, de testare sau de trecere prin boală.  

Măsurile care trebuie în continuare respectate sunt: accesul în muzeu sau în galeria de artă se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 2 m, cu respectarea marcajelor; distanţa de minimum 2 m trebuie respectată între oricare două persoane și nu se poate depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului; se vor respecta fluxurile de vizitare unidirecţionale pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice.

Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării măştii (medicală/nonmedicală) pe toată durata vizitei în muzeu. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul. Vizitatorii îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool avizat de Ministerul Sănătăţii care va fi pus la dispoziţie la intrarea în muzeu sau în galeria de artă. De asemenea, vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrarea în muzeu sau în galeria de artă. La intrarea în muzeu sau în galeria de artă se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Este obligatorie termometrizarea noncontact a vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în muzeu sau în galeria de artă.