Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că bugetul pentru anul 2022 al instituției pe care o conduce va fi de nu mai puțin de 766 milioane de lei (153 milioane de euro), cu peste 20% mai mare decât cel din anul 2021. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că anul acesta, 55% din totalul bugetului reprezintă cheltuieli pentru investiții și dezvoltare. Astfel, Flutur a spus că 413 milioane de lei sunt alocate pentru dezvoltare, iar 338 de milioane de lei vor reprezenta cheltuieli de funcționare.

„Este o creștere extrem de importantă a bugetului județului Suceava și aș spune cu mult curaj că anul 2022 va fi anul dezvoltării, al investițiilor. Repet, este un buget foarte curajos, de dezvoltare a județului Suceava, și aici trebuie să vorbim și de marile proiecte pe care noi le avem în vedere pe fonduri europene”, a arătat Gheorghe Flutur. El a declarat că 35% din bugetul județului pentru acest an provin din fonduri europene. „Sunt investiții curajoase, avem foarte, foarte multă treabă și ne pregătim să deschidem noi proiecte și oportunități inclusiv prin Planul Național de Reziliență și Redresare. Și asta pentru că noi sperăm, consiliile județene, să fim eligibile atât în domeniul sănătății, asistenței sociale, turismului și infrastructurii, pentru că pregătim și proiectul pentru centura Gura Humorului, pentru care termenul de depunere a documentației este 17 ianuarie 2022”, a mai spus președintele CJ Suceava.

În același timp, Gheorghe Flutur a precizat că la realizarea bugetului pe acest an a luat în calcul alocarea resurselor necesare atât pentru toate unitățile din subordinea Consiliului Județean, respectiv pentru asigurarea salariilor, precum și pentru investiții. El a spus că investiții vor fi realizate anul acesta atât la Direcția de Protecția Copilului, cât și la școlile speciale din județ. „Toate au lucrări de investiții și le-am asigurat finanțarea. De asemenea, am cerut să își acopere toate cheltuielile de funcționare, inclusiv cu norma de hrană și cheltuielile legate de utilități și energie”, a spus Flutur. El a adăugat că și la Serviciul Salvamont vor fi achiziționate noi echipamente, iar finanțarea este asigurată și pentru Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, ISU Suceava și celelalte instituții subordonate.

„Sperăm ca proiectul de buget pentru anul 2022 să fie publicat pe site-ul Consiliului Județean zilele viitoare, pentru consultare publică. Iar la finalul lunii ianuarie sau cel târziu la începutul lunii februarie să putem să supunem spre aprobare bugetul Consiliului Județean Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.