Procurorii de la Gura Humorului au anunțat că au luat măsuri într-un caz de agresiune extrem de grav produs într-o familie, un bărbat fiind arestat sub acuzația că și-a bătut crunt soția cu coada unui topor, după care a amenințat-o și a determinat-o să declare că a suferit leziunile prin cădere accidentală.

Pe 12 decembrie 2021, Vasile Cherariu și-a agresat soția cu o coadă de topor, aplicându-i mai multe lovituri. Femeia s-a apărat cu brațul drept, suferind echimoze și o fractură care a necesitat intervenție chirurgicală. Femeia nu a declarat agresiunea la spital.

”În perioada cuprinsă între 12.12.2021-01.01.2022, a determinat-o pe aceasta, prin constrângere, adresându-i în acest sens în mod repetat amenințări cu acte de violență, să nu sesizeze organele de poliţie în legătură cu fapta de lovire descrisă mai sus a cărei victimă a fost la data de 12 decembrie, precum şi să nu declare cadrelor medicale faptul că leziunile la nivelul antebrațului drept au fost produse prin agresiunea săvârşită de el şi astfel să fie sesizate organele de poliţie în legătură cu agresiunea suferită, ci că a alunecat în curte şi astfel s-a lovit la mână”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

După ce au adunat probatoriu și au stabilit cert ce s-a întâmplat, pe 5 ianuarie procurorii au pus în mișcare acțiunea penală față de inculpat, pentru comiterea infracțiunilor de „violență în familie” și ”influențarea declarațiilor”.

În aceeași zi, procurorii au formulat și propunere de arestare preventivă. Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea, inculpatul fiind arestat pentru 30 de zile.