Consiliul Județean Suceava va aloca prin bugetul pe 2022 o sumă record pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că suma prevăzută anul acesta pentru drumurile județene este de 364 de milioane de lei. „Vorbim de modernizarea drumurilor județene. Este un an în care Consiliul Județean Suceava își propune, cu foarte mult curaj, să atace drumurile județene care au mai rămas de modernizat”, a spus Flutur.

El a arătat că administrația județeană își propune să finalizeze anul acesta nu mai puțin de opt drumuri județene la care lucrările au început în 2021. Gheorghe Flutur a făcut referire aici la drumul Pleșa – Solonețu Nou, Izvorul Alb – Rarău, la acesta precizând că „mai este foarte puțin și ajungem sus, prin Câmpulung Moldovenesc”. Șeful administrației județene a mai spus că anul acesta se vor finaliza lucrările și la drumul județean din Slătioara, spre la Codrii Seculari, precum și tronsoanele Mălini – Slatina – Găinești, Vulturești – Hârtop, Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca, Mușenița – Frătăuții Noi și Coșna – Teșna. „Sunt drumuri la care noi ne-am propus anul acesta să finalizăm lucrările”, a afirmat Gheorghe Flutur.

El a amintit că zilele trecute a semnat și contractele pentru începerea lucrărilor la drumurile județene Mălini – Borca și la ultimul tronson din Panaci – Bilbor, care fac legătura cu județele Neamț, respectiv Harghita.