Doi bărbați care au plecat la drum la volanul unor autoturisme deși nu aveau permise de conducere și, pe deasupra, mai erau și sub influența băuturilor alcoolice s-au ales cu ”o vacanță” în celulele amenajate în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava.

Unul din cazuri îl vizează pe Claudiu Loluță, de 29 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. Acesta a fost depistat în trafic, în a doua zi de Crăciun, în timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen pe o stradă din orașul natal. Acesta avea o alcoolemie în etilotest de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică dublu în sânge. Vecin de celulă i-a fost pentru 24 de ore Daniel Butnaru, de 38 de ani, din Liteni. Acesta a fost ”pescuit” după ce în seara zilei de sâmbătă, 8 ianuarie, a fost protagonistul unei tamponări. În timp ce conducea un autoturism marca Ford pe strada Aleea Lalelelor din municipiul Suceava, bărbatul a lovit un autovehicul marca Skoda parcat regulamentar. Inițial, acesta le-a spus polițiștilor chemați la fața locului că nu are permisul asupra sa, dar din verificări s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere de nici un fel. Etilotestul a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar marți a fost reținut.

Cei doi ”șoferi” sunt cercetați acum pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.