Fostul senator PSD de Suceava prof. Virginel Iordache a fost numit recent director prin detașare în interesul învățământului la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, funcție pe care o va prelua începând cu cel de-al doilea semestru, care începe pe 17 ianuarie, până la organizarea unui nou concurs.

Concursul pentru directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ școlare sucevene se va organiza la începutul semestrului II, competiție la care se va înscrie și profesorul Virginel Iordache, după cum ne-a spus chiar el. În trecut, prof. Virginel Iordache a mai condus Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, în perioada 1998-2016. Prof. Virginel Iordache a mai ocupat, în perioada 2000-2005 și în perioada 2009-2010, funcția de inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Conform Edupedu.ro, următoare etapă a concursului pentru posturile de directori începe pe 17 ianuarie, iar cei care trec de probe vor putea fi numiți în 18 aprilie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul dezbaterii de la Palatul Cotroceni privind lansarea raportului despre „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”.