Au început înscrierile pentru concursul național „Mesajul meu antidrog”, ediția a XIX-a. În anul școlar 2021 – 2022,  concursul se va desfăşura pe următoarele secţiuni: film de scurt metraj şi spot video; arte vizuale-grafică, pictură şi fotografie; eseu; sport.

Intenția de participare va fi anunțată la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA)Suceava, la adresa de e-mail cpeca.suceava@ana.gov.ro sau la nr. telefon 0230.522.213 – comisar Botezatu Alin, precizându-se numărul de elevi participanți cu cadrele didactice coordonatoare și secțiunea pentru care optează.

Termenul limită de înscriere a intenției de participare este 21 ianuarie 2022. Materialele/lucrările pentru concurs ale participanților vor fi trimise la CPECA Suceava, str. Petru Rareș, nr. 5, Suceava, până pe data de 25 martie 2022.

Inspectorul școlar Tatiana Vîntur a precizat că „Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din toate judeţele ţării şi din Bucureşti şi se desfăşoară, anual, încă de la înfiinţarea Agenției Naționale Antidrog. „Proiectul are forma unui concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare originală – culturală, artistică sau prin sport etc., opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri”, a explicat inspectorul școlar Tatiana Vîntur.