Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a solicitat ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, să realizeze o legislație în domeniul turismului simplă și funcțională, cu modele preluate din țări unde turismul are o importantă contribuție în PIB.

„Nu trebuie să redescoperim apa caldă, să luăm exemple de bună practică și din țară, care funcționează pe modelul OMD-urilor (Organizații de Management al Destinațiilor)”, a spus Lungu, prezent la București, în calitate de reprezentant al Asociației Municipiilor din România.

Discuțiile au avut loc la invitația ministrului Daniel Cadariu, la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, în cadrul unei întâlniri pe teme legate de turism, referitoare la Organizațiile de Management al Destinațiilor și la polurile de dezvoltare turistică.

La întâlnire au participat reprezentați de la toate structurile asociative, consilii județene, Asociația orașelor și comunelor din România, precum și reprezentanți ai ministerelor, dar și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională.

„Au fost discuții constructive și s-au propus soluții pentru a fi prinse în noua Lege a turismului la care se lucrează. Aşa cum se știe, una dintre prioritățile anunțate la Primăria municipiului Suceava în acest an este legată de realizarea noii strategii de turism și realizarea OMD la nivelul municipiului Suceava. Din păcate pe PNRR se finanțează realizarea de OMD-uri la nivel regional și nu la cel local. Vom sta în continuare în contact cu Ministerul Turismului pentru realizarea și implementarea unei noi strategii de turism în orașul nostru”, a precizat Ion Lungu, la finele discuțiilor inițiate de suceveanul Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.