Primăria municipiului Suceava își dorește integrarea copiilor din familii defavorizate în sistemul educațional și creșterea frecvenței copiilor la grădiniță, motiv pentru care oferă un stimulent educațional sub formă de tichete sociale.

Acestea se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocația pentru susținerea familiei și care sunt înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar, conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011. De asemenea, oferirea tichetelor este condiționată și de vârsta copiilor (între 3 și 6 ani) și prezența zilnică a acestora la grădiniță, cu excepția absențelor motivate.
„Dacă pentru majoritatea dintre noi mersul la grădiniță este o normalitate, din păcate există familii pentru care acest lucru este greu de realizat, prin prisma veniturilor mici. Primii ani de viață sunt esențiali în conturarea caracterului din viața adultă, iar educația este fundamentul unui viitor mai bun pentru fiecare dintre noi”, spune viceprimarul Lucian Harșovschi.
Actele necesare în vederea acordării acestui ajutor se regăsesc pe site-ul municipalității: https://primariasv.ro/dm_suceava/site.nsf/pagini/cerere+si+declaratie+pe+proprie+raspundere+anexa+1+si+1a+pentru+a+solicita+acordarea+beneficiilor+de+asistenta+sociala+ajutor+social+alocatie+de+sustinere+familiala+si+ajutor+incalzire-0000A152

Lucian Harșovschi a mai precizat că în cursul anului 2021 au fost distribuite 433 de tichete sociale.