Nu mai puțin de 90 de ambasadori și oameni de afaceri străini vor vizita județul Suceava în perioada 14-15 mai. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că vizita este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, iar administrația județeană va organiza un dineu oficial pentru membrii Corpului Diplomatic ce vor fi prezenți în județ.

Gheorghe Flutur a spus că din delegația care va fi prezentă în județul Suceava vor face parte aproximativ 60 de ambasadori în România, precum și mai mulți oameni de afaceri. „Evenimentul MAE a fost inițiat încă din 2017. Ambasadorii și oamenii de afaceri străini vor face această vizită de documentare în teritoriu pentru promovare în domeniul turismului și în special a mediului de afaceri”, a arătat șeful administrației județene. El a spus că oaspeții străini vor vizita monumente UNESCO, hub-ul umanitar de la Parcul Industrial Bucovina, Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava și vor parcurge o serie de trasee montane.

„Socotesc că este foarte bine-venită o astfel de întâlnire cu ambasadorii la acest nivel pentru a promova județul Suceava, așa cum am mai făcut-o de-a lungul timpului”, a mai declarat Gheorghe Flutur.