Primarul Sucevei, Ion Lungu, aflat în pelerinaj în Țara Sfântă, s-a întâlnit cu primarul orașului Betleem, oraș cu care municipiul reședință de județ a semnat un parteneriat de înfrățire în 2018.

„Am decis să reluăm colaborarea care a fost suspendată în ultimii 2 ani de zile, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Menționez că orașele Suceava și Betleem s-au înfrățit în anul 2018, Acordul de parteneriat fiind semnat la Suceava și Betleem. Am convenit într-o primă fază să reluăm colaborarea în domeniul cultural, educațional și economic, prin implicarea oamenilor de afaceri. L-am invitat pe primarul Hanna Hannania să vină cât mai curând la Suceava.
Este o onoare ca orașul Suceava să fie înfrățit cu orașul Betleem, care are încheiate zeci de parteneriate de înfrățire cu orașe importante de pe întreg mapamondul”, a spus Ion Lungu.

La întâlnire a participat și secretarul general al Consiliului Local, Ioan Ciutac.

Edilul sucevean a vizitat Academia de Muzică din Betleem și reprezentanții celor două administrații locale și-au propus să inițieze un proiect de colaborare între Colegiul de Artă Suceava și Academia de Muzică din Betleem, cu vizita reciprocă a unor copii talentați, viitori muzicieni.

În România, se mai înfrăţesc cu Betleemul Sectorul 1 din București și, mai nou, municipiul Arad.