Șase tineri implicați în fapte de furt au fost condamnați de judecătorii suceveni într-un dosar privind fapte destul de vechi, comise în anii 2018 și 2019. Curtea de Apel Suceava a menținut în linii mari soluția dictată la Judecătoria Suceava, care a aplicat pedepse destul de importante, asta având în vedere că majoritatea inculpaților au un cazier extrem de bogat, deși sunt foarte tineri, majoritatea abia trecând la majorat. Mare parte dintre cei condamnați au executat deja perioade de arest preventiv, plus detenție în centre de minori, astfel că judecătorii s-au trezit în situația paradoxală că, după ce au cumulat pedepsele, au constatat că autorii au executat deja mare parte din ele.

Cea mai interesantă este situația inculpatului Iulian Cornel Bozomală. Deși abia are 21 de ani, numele lui Iulian Cornel Bozomală apare în dosare de furt încă de acum patru-cinci ani, acesta având și mai mult condamnări la activ.

În urma contopirii pedepselor, judecătorii i-au aplicat acestuia pedeapsa de 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru toate infracţiunile concurente săvârşite în stare de minoritate. Doar că, după calculul perioadelor de detenție, a rezultat că acesta a executat integral pedeapsa.

”Constată că măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani şi 4 luni aplicată prin prezenta hotărâre a fost executată integral de inculpatul Bozomală Iulian Cornel”, au arătat judecătorii suceveni.  

Nu la fel de norocoși sunt alţi condamnați în acest dosar.

Ionuț Daniel Bacrău a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, din care a executat o parte, Dorian Ovidiu Bidirel are de executat 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie, a infracțiunii de furt calificat. Acesta este de fapt și singurul caz în care pedeapsa a fost majorată de la 1 an și 4 luni la 2 ani de închisoare. Un alt inculpat, Gabriel Constantin Oltean, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de detenție într-un penitenciar. Și Oltean apare în foarte multe dosare de furt comise la Șcheia și Suceava.

Cea mai mare pedeapsă din acest dosar o are de executat Ilie Robert Bozomală, care a primit 4 ani și 5 luni de închisoare, cu precizarea că și el are perioade executate deja.

Singurul care a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare în acest dosar este Cezar Gheorghe Titianu, care a primit 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării.