Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a transmis primele date referitoare la Bursa generală a locurilor de muncă ce a avut loc vineri în Suceava, Fălticeni, Gura Humorului și Rădăuți.

După cum s-a văzut destul de clar, bursa, organizată din nou după perioada de pandemie, a stârnit un interes destul de mare, atât în ceea ce îi privește pe angajatori, cât și pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă.

Oferta de locuri de muncă se apropie de o mie, după bursa de la Suceava (409 posturi vacante) venind destul de aproape cea de la Rădăuți (304 posturi oferite celor interesați).

La final, angajatorii au transmis că au selectat în vederea angajării 458 de persoane, din care 150 în urma bursei de la Suceava, 113 la Fălticeni, 105 la Rădăuți și 90 în urma târgului de joburi de la Gura Humorului.

Sigur, până la angajare mai este ceva drum, însă acești 458 de oameni au trecut de primul interviu.

Ca tendință generală, au fost prezenți numeroși angajatori noi, care nu mai participaseră la burse, iar oferta pentru studii superioare a fost de această dată consistentă – 58 de posturi, cele mai multe pentru ingineri și în domeniul IT.

Cele mai multe oferte au fost pentru cei care au studii medii și profesionale, în general cunoscătorii unei meserii.

Numărul de participanți a fost destul de ridicat, însă, după cum au remarcat și cei mai mulți angajatori, majoritari au fost fie tinerii absolvenți, fie șomerii trecuți de 50 de ani. Cei mai căutați oameni, cei de vârstă medie, și cu experiență deja acumulată, au fost în număr mai redus. 

”Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica datele finale referitoare la statistica ocupării Bursei.

Semnalăm prezenţa angajatorilor din majoritatea locaţiilor bursei peste cifra confirmărilor, percepţie ce indică o creştere a cererii de forţă de muncă pe piaţa locală a muncii”, au transmis reprezentanții AJOFM Suceava.