Premierul României, Nicolae Ciucă, a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ca tronsonul A7 pe ruta Pașcani – Suceava – Siret să fie construit la profil de autostradă, și nu de drum expres. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că a avut întâlnire cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, în care a susținut necesitatea construirii unei autostrăzi și pe tronsonul de la Pașcani la Siret, în condițiile în care traficul dinspre Ucraina a crescut foarte mult în ultima perioadă.

„Am văzut prin presă și nu vreau să intru cu nimeni în polemică cine și cum aduce această autostradă. Dar mă culc și mă trezesc cu această autostradă A7 de mulți ani de zile. Merg săptămânal la București și automat la Ministerul Transporturilor și la CNAIR. Și vestea bună este că joi dimineață am avut o discuție despre autostrada A7 cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul Marcel Boloș”, a spus Flutur.

El a arătat că anul acesta vor fi licitate toate tronsoanele acestei autostrăzi până la Pașcani. Președintele CJ Suceava a precizat că în total este vorba despre patru tronsoane, din care primul, până la Ploiești, a fost deja licitat și urmează tronsoanele Ploiești – Focșani, Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani. „Este mult întârziată porțiunea de la Pașcani la Suceava și spre Siret, pentru că, dacă vă amintiți cu câțiva ani în urmă, nu s-a vrut. S-a vrut doar până la Pașcani. La insistențele mele au dat drumul la proiectare. Acum au început să foreze și pe această rută și suntem la peste 50% foraje făcute de la Pașcani până la Suceava și a început să se foreze și spre Siret. Sunt în întârziere, dar aduc utilaje, pentru ca la sfârșitul anului să am și eu documentația gata pe porțiunea Pașcani - Suceava – Siret”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a spus că astfel este posibil ca anul viitor să fie demarată licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului de autostradă A7 Pașcani – Suceava – Siret. „Premierul a înțeles și el a cerut CNAIR să fie construită autostrada nu până la jumătatea Moldovei, până la Pașcani, ci până la Siret. Iar eu am solicitat acest lucru pentru că acum cu traficul din Ucraina și în toată conjunctura internațională se justifică această investiție”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a arătat că este posibil ca premierul Nicolae Ciucă să fie prezent în perioada următoare în județul Suceava pentru a discuta despre construcția autostrăzii A7 până la Siret.