Un tânăr din Vatra Dornei care a fost judecat pentru tentativă de omor și-a aflat joi pedeapsa finală. Tiberiu Sîrbu a beneficiat de clemență din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, care nu doar că i-au redus pedeapsa, dar l-au și scutit de la plata daunelor de 100.000 de lei pe care le stabilise prima instanță, Tribunalul Suceava. Potrivit deciziei de joi, Tiberiu Sîrbu va avea de executat o pedeapsă de 6 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare în loc de 9 ani cât primise la Tribunalul Suceava. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost o vreme fugar. El era dat în urmărire tocmai din octombrie 2018, fiind arestat în lipsă pentru tentativă de omor. A fost prins în iunie 2021, în Marea Britanie, iar ulterior a fost trimis acasă pachet. Sârbu a fost preluat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București și adus la Suceava, sub escortă.

Tiberiu Sîrbu a fost judecat pentru că în seara zilei de 15 septembrie 2018, în timp ce se afla într-o casă de pariuri din centrul municipiului Vatra Dornei, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, împreună cu inculpații Vasile Andrei Iosup și Mihai Lucan, a exercitat cu intenţie multiple acte de violenţă asupra lui Marius Simion, zis „Simi” (45 de ani), din municipiul Vatra Dornei, aplicându-i multiple lovituri de pumni şi picioare în zone vitale ale corpului, precum şi pe toată suprafaţa corpului. Victima a fost lovită violent și în timp ce era căzută la pământ, mai toate loviturile fiind în zona capului. După agresiune, Sîrbu a părăsit țara înainte de a fi pus sub acuzare și arestat în lipsă. Ceilalți doi agresori au fost între timp condamnați definitiv (au primit în jur de 5 ani de închisoare fiecare).

Tiberiu Sîrbu mai are de executat 12 luni de închisoare, o pedeapsă mai veche, care inițial fusese cu suspendare. Individul fusese condamnat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și conducere fără permis de Judecătoria Vatra Dornei. El beneficiase de suspendarea pedepsei, dar a comis noua faptă cu violență (tentativa de omor). Agresorii și victima mai avuseseră în trecut conflicte, fiind implicați în afaceri nu tocmai legale.