Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a dispus constituirea unei comisii mixte de verificare a stării de funcționare și de exploatare a podurilor și podețelor de pe teritoriul județului Suceava, după prăbușirea podului de la Luțca, județul Neamț.  

Potrivit unui comunicat de presă transmis de prefect, comisia mixtă își va desfășura activitatea în perioada 20 iunie – 20 septembrie a.c.. Din comisie fac parte reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, ai secțiilor de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc, ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, ai Inspectoratului Județean în Construcții Suceava și ai Sucursalei Regionale C.F Iași – Secția L 5 Suceava.

În urma verificărilor din teren comisia va întocmi un raport, ce va fi înaintat spre analiză prefectului Moldovan și ulterior va fi prezentat în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Raportul va fi pus, de asemenea, la dispoziția CNAIR, în vederea identificării categoriilor de lucrări de intervenții necesare pentru aducerea podurilor aflate în stare de degradare la parametrii constructivi și funcționali corespunzători.Totodată, vor fi făcute demersurile necesare pentru asigurarea finanțării unor lucrări urgente, în vederea prevenirii unor potențiale situații de risc.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Suceava monitorizarea acestor obiective de infrastructură și aplicarea de restricții de circulație, dacă se impune, în vederea evitării producerii unor tragedii.