Controalele demarate de echipe mixte ale polițiștilor cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au scos la iveală o serie de nereguli în activitatea desfășurată de două firme de prelucrare a masei lemnoase.

Astfel, la o firmă din Sucevița, în urma unui control efectuat în prima parte a lunii iunie, cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Delicte Silvice și reprezentanți ai GF, de la care s-a ajuns apoi la o inventariere faptică a stocurilor de masă lemnoasă, au fost aplicate  5 sancțiuni contravenționale în cuantum de 14.000 de lei. Principala sumă imputată, de 11.000 de lei, este  pentru nereguli silvice de exploatare, la care se mai adaugă sancțiuni de 3000 de lei pentru modul de realizare a fotografiilor avizelor de însoțire a materialului lemnos și pentru neutilizarea receptorului GPS pornit pe întreaga perioadă a transportului.

În același timp, în urma unui control de specialitate efectuat de polițiștii din cadrul Biroului Protecție Fond Forestier și Piscicol, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, la o firmă din Boroaia, au fost constatate un număr de 3 contravenții la Legea 171/2010,  valoarea sancțiunilor aplicate fiind de 20.000 de lei.

În același timp, au fost confiscate cantități importante de material lemnos, adică 37.2 mc lemn lucru rășinoase în valoare de 7.440,00 lei și 32.16 mc cherestea rășinoase în valoare de 27.979,20 lei, pentru deținere fără documente de proveniență.
Cantitatea de material lemnos confiscată este de 69,36 mc în valoare totală de 35.419,2 lei.