Lucrările de reparații stradale din municipiul Suceava au fost încredințate, prin licitație publică, unei asocieri de trei firme sucevene - SC Florconstruct SRL, SC SUCT SA și SC Autotehnorom SRL. Contractul, în valoare de 10 milioane de lei, inclusiv TVA, a fost semnat săptămâna aceasta, iar lucrările sunt demarate deja în mai multe zone ale municipiului.

„Ne dorim să creștem ritmul asfaltărilor, ținând cont de faptul că tarifele cu care s-a câștigat licitația acoperă costurile lucrărilor executate. Am cerut firmelor asociate să crească numărul formațiilor cu care lucrează. În prezent lucrăm cu 4 formații pe străzile Brădetului, Mihai Eminescu, Gherasim Buliga, Tudor Vladimirescu, Amurgului, Eroilor, Calea Obcinilor”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Prețurile cu care firmele s-au prezentat la licitația pentru reparații străzi și trotuare, anul acesta, sunt în medie cu 85% mai mari decât cele practicate anul trecut, scumpirile din domeniul energiei electrice, al gazului metan, cele ale materialelor de construcții, dar și cu forța de muncă, în tandem cu inflația galopantă, ducând la o creștere fără precedent la costurile acestor servicii.

Din această cauză, chiar dacă la începutul anului administrația locală își întocmise o listă de priorități la lucrările care trebuie făcute anul acesta, în practică, doar jumătate din acestea vor putea fi realizate, dacă firmele asigură echipe de muncă suficiente, bugetul de 10 milioane de lei, cu TVA inclus, fiind suma maximă care poate fi facturată.