Un bărbat din Rădăuți care și-a violat fiica în vârstă de 14 ani și pe care a lăsat-o gravidă și-a aflat joi pedeapsa. Radu Mihai Acatincăi a primit o condamnare de 10 ani de închisoare, soluția dictată de Curtea de Apel Suceava fiind definitivă. La începutul anului trecut Poliția Rădăuți a primit o informație cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 14 ani este însărcinată, fiind victima unei infracțiuni.

Minora a fost consultată atent de un psiholog, mărturisind că tatăl ei este cel care a întreținut relații sexuale cu ea, cu forța, în repetate rânduri. Se pare că fata ar fi mărturisit de mai multe episoade de agresiune sexuală, pe parcursul anilor 2020 și 2021.

Minora avea la vremea respectivă o sarcină în 22 de săptămâni și a fost preluată în regim de urgență de Direcția de Protecție a Copilului Suceava.

Polițiștii judiciariști rădăuțeni au adunat probatoriu și, după ce au făcut și audieri, au concluzionat că sesizarea se confirmă. 

Tatăl acuzat de viol a fost ridicat pentru audieri, fiind pus sub acuzare pentru viol în formă continuată. Individul a fost reținut inițial 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv. De precizat că în familie mai sunt crescuți trei copii, toți minori. Tatăl nu a recunoscut acuzațiile, dar probele din dosar i-au convins pe judecătorii de la două instanțe că totul se confirmă.