Cei doi câini ai Poliției Suceava care au fost ”vedete” sâmbătă seară în zona centrală a municipiului Suceava vor fi prezenți ”la datorie” și duminică seară. Este vorba de un ciobănesc german cu numele ,,Vifor” și tânărul exemplar rasa malinois ,,Asha”, câini folosiți de polițiști în diferite operațiuni. Tot în zona centrală vor fi prezenți și polițiștii de la antidrog, mai ales că astăzi, 26 iunie, este marcată Ziua Internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri.

Polițiștii vor fi prezenți la punctele de informare și vor transmite atât părinţilor, cât şi tinerilor o serie de recomandări.

”Părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie atenţi la semne ale consumului, la modificări de comportament şi dispoziţie, să acorde o atenţie sporită anturajului copilului lor, să găsească activităţi comune, să comunice eficient pentru a le oferi copiilor lor un sprijin real în a face faţă tentaţiilor la care sunt expuşi.

Tinerii sunt rugaţi să comunice deschis orice problemă cu care se confruntă legată de consumul de droguri, să apeleze la ajutorul părinţilor, prietenilor apropiaţi, persoanelor de încredere sau specialiştilor, pentru rezolvarea acesteia. Totodată, le recomandăm să evite tentațiile nesănătoase şi să se implice în activităţi cât mai diverse, cum ar fi sportul, plimbările în aer liber, fotografiile, muzica, teatrul, filmele. Dacă merg la petreceri, să aibă grijă de propria băutură, să nu bea din sticle desfăcute, să nu lase necunoscuţii să le prepare sau să le aducă băutura. O altă recomandare importantă este să aibă grijă cu cine se împrietenesc. Se poate întâmpla chiar să li se impună condiția să fumeze, să consume alcool sau alte droguri ilegale, pentru a intra într-un grup. Este important ca tinerii să înveţe, în astfel de situaţii să spună NU, politicos, dar ferm, pentru a nu îşi pune în pericol sănătatea. Atragem atenţia că alcoolul şi drogurile dau dependenţă şi nu rezolvă problemele, ci le agravează! Orice consum de substanţe psihoactive poate agrava vulnerabilităţile sau problemele psihice”, sunt recomandările polițiștilor suceveni.