Sistemul de supraveghere video din municipiul Suceava va fi extins cu un număr de 41 de camere video, cu diferite funcțiuni, inclusiv de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismelor aflate în trafic.

Proiectul de hotărâre în baza căruia va fi demarată investiția este inițiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, pornind de la o serie de necesități semnalate din teren de către Poliția Locală, Poliția Municipiului, Jandarmerie și alte autorități publice. Proiectul este considerat necesar în vederea asigurării unui climat optim pentru desfășurarea procesului de păstrare a ordinii în municipiul Suceava, cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Locațiile unde se propune extinderea sistemului au fost identificate pe baza datelor cumulate în practică drept locuri favorabile privind infracționalitatea.

Practic, numărul camerelor video de supraveghere din municipiul Suceava va ajunge la aproape 200, în condițiile în care sistemul actual este format din 146 de camere video, ale căror imagini se stochează în dispeceratul central din sediul Primăriei și al dispeceratului secundar din sediul Poliției Locale.

Potrivit proiectului de HCL, vor fi instalate 27 de camere tip IP tip bullet de 5MP și 14 camere tip LPR (care includ funcțiunea de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismelor), în 27 de zone din municipiul reședință de județ: intersecția Calea Obcinelor cu b-dul George Enescu, în zona Nordic, zona Curcubeu, în zona Poliției Municipiului Suceava, la intersecția str. Bistriței cu b-dul Pref. Gavril Tudoraș, la Stația TPL Calea Obcinelor, pe str. Zorilor intresecției cu str.Scurtă, la intersecția b-dul George Enescu cu str. Narciselor, la intersecția b-dul George Enescu cu str. Marăști, pe B-dul 1 Mai în zona stației TPL Areni/parc Vladimir Florea, zona intersecției str. Ana lpătescu cu str. Nicolae Bălcescu, pe str. Curtea Domnească în zona Bisericii Sf. Dumitru, pe str.Nicolae Bălcescu intersecție cu str. Ștefan cel Mare, pe strada Horia, Cloșca și Crișan, pe str. Ciprian Porumbescu, la intersecția str.Traian Vuia cu E85 centura Șcheia ( zona Selgros), în intersecția str. Traian Vuia cu str. Nicolae Labiș, la intersecția Calea Unirii cu str. Mircea Damaschin, în intersecția str. Gheorghe Doja cu str. Jean Bart, la intersecția str. Nicolae Iorga cu str. Jean Bart, intersecția strada Mirăuților cu strada Petru Mușat și la intersecția str. Cernăuți cu Calea Unirii.

În baza acestei decizii se vor monta 644 de metri liniari de fibră optică, 3599 metri liniari de cablu FTP (cablu special cu perechi răsucite în folie), 1006 metri liniari de cablu electric, 41 de camere de supraveghere video și patru tablouri optice complet echipate.

Valoarea totală a investiției este estimată la 400.000 de lei, iar durata de realizare este de 6 luni.