Ziua Drapelului Național a fost marcată în mod special la Vatra Dornei, în parcul central, acolo unde din acest an există un loc dedicat eroilor care și-au pierdut viața în teatrele de operații din Afganistan și Irak.

Pentru fiecare din cei 30 de militari români care și-au pierdut viața în ultimii ani în misiunile internaționale a fost plantat câte un stejar, care să le cinstească memoria peste ani. 

Duminică, de Ziua Drapelului, în același loc, a fost organizat un ceremonial în cadrul căruia militarii Batalionului 17 Vânători de Munte Vatra Dornei au arborat pe catarg Drapelul Național – simbol al unității și identității românești.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Militarilor Veterani – ANMVD Suceava, împreună cu Primăria municipiului Vatra Dornei, reprezentantă de primarul Ilie Boncheș și alte oficialități locale.  

Printre invitații la eveniment a fost și m.m.pr. Dumitru Davidel, unul dintre veteranii acțiunilor comemorative, care rămâne activ și implicat în cinstirea eroilor neamului și la vârsta de aproape 85 de ani.

Fiecare stejar plantat este însoțit de o fotografie cu militarul care și-a pierdut viața și de steagul tricolor. Locul ales pentru plantare este unul deosebit, într-o poiană, lângă izvorul parcului central, loc care se dorește a deveni pe viitor un simbol al jertfei eroilor.