Suceveanul prins cu o cantitate uriașă de ”canabis” și-a aflat luni pedeapsa pe care o are de executat. Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Sebastian Iosif Mendela la o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru infracțiunea de ”trafic de droguri de risc, fără drept”. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Bărbatul din Siret a fost prins de structurile de combatere a crimei organizate din domeniul antidrog la Dărmănești, în timp ce conducea o mașină. În fapt, în momentul în care a fost interceptat de polițiști, Mendela nu mai transporta droguri, ci iarbă uscată de pe câmp. Asta pentru că transportul de droguri fusese interceptat deja de structurile de combatere a crimei organizate din domeniul antidrog după intrarea în România dinspre Spania. În zona Alba Iulia, pungile cu canabis au fost interceptate și s-a făcut substituirea cu iarbă de pe câmp, pentru ca acțiunea să poată fi dusă mai departe. Drogurile nu puteau fi lăsate să ajungă la dealerul de la Siret, având în vedere că exista și riscul ca acesta să scape. Așa că în loc de substanțele interzise la Fălticeni au ajuns pungile cu banală iarbă uscată de pe câmp.

Coletul a plecat mai departe, spre Fălticeni, de unde a fost preluat de cel care era deja monitorizat pas cu pas de polițiștii de la Serviciul Antidrog. Deși transporta iarbă de pe câmp, tânărul nu putea fi scăpat de sub supraveghere, având în vedere că urma să mai preia un transport de 10 kilograme de canabis, rezultă din datele structurilor de combatere a crimei organizate. Polițiștii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combate a Crimei Organizate (BCCO) monitorizau de mai multă vreme grupul infracțional. ”Canabisul” urma să fie vândut ”angro” pentru a ajunge la dealeri care fac distribuția mai departe. Ancheta a fost coordonată de procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, iar tânărul din Siret a fost arestat preventiv, măsură care este valabilă și în prezent.