La Mănăstirea Putna a avut loc, în perioada 29 iunie - 5 iulie, Tabăra de Vară ,,Sfântul Ștefan cel Mare”, organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) - Filiala Suceava.

Activitatea studențească s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și sub îndrumarea arhimandritului Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna și exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.  

În cadrul taberei, după cum ne-au spus organizatorii, au participat 50 de membrii ASCOR de la filialele București, Iași, Craiova, Cluj, Sibiu și Suceava. Programul taberei a presupus participarea la slujbele mănăstirii, activități pentru pregătirea hramului, ateliere de lucru și discuții, dialoguri studențești, activități de cunoaștere și un frumos pelerinaj pe plaiuri maramureșene, „trăind bucuria revederii cu membrii ASCOR, Filiala Baia Mare”.

Președintele ASCOR Suceava, Laurențiu Brăneanu, a declarat, la finalul taberei: „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să fim la Mănăstirea Putna la împlinirea celor 30 de ani de la canonizarea Marelui Voievod (<Să îl purtăm cu-onoare și să avem mereu / Un ideal la Putna, în suflet an de an / Cu mulțumitori în taină spre Bunul Dumnezeu / Și cu recunoștință Măritului Ștefan” - fragment din Imnul Serbării de la Putna 2021, compozitor: Silvia Mleșniță). Cu nădejde în Dumnezeu și cu rugăciunile Sfântului Voievod Ștefan cel Mare credem că generația noastră va izbuti să-și împlinească rolul său istoric și chemarea de înviere spirituală”.