Școala Gimnazială „Cristofor Simionescu” Plopeni, în colaborare cu Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Plopeni și Biserica Dumbrăveni IV, organizează, în perioada 8-12 august 2022, Școala de vară „Copii la altar - Maica Domnului, ocrotitoarea copiilor”.
Pe parcursul școlii de vară, în intervalul orar 9.00-12.00, se desfășoară mai multe activități catehetice, educative, artistice, sportive, outdoor, religioase. Participă copii cu vârsta între 7 și 14 ani. Școala de vară „Copii la altar” se adresează „slujitorilor sfintelor altare și oamenilor școlii, care își doresc să le ofere un astfel de timp copiilor din viețile lor; copiilor și tinerilor care știu că Biserica și Școala sunt două aripi ce pot crește înălțimea zborului lor; părinților și bunicilor și prieteni ai copiilor ce și-ar dori să-i descopere astfel, o dată în plus”, după cum a explicat prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar de specialitate religie (IȘJ Suceava).
În cadrul școlilor de vară, copiii și tinerii din parohiile județului Suceava, organizați în grupe pe cât posibil omogene de vârstă, cu un nivel relativ asemănător de competențe cheie, participă la activități instructive, catehetice și socio-educative. Sunt organizate: ateliere catehetice; ateliere de lectură biblică interpretativă/comprehensivă și/sau de scriere creativ-reflexivă; ateliere creative; activități de timp liber de calitate, de voluntariat și inițiativă comunitară; activități socio-educative și culturale, de suport și consiliere pentru copii aflați în situații de risc și/sau în incapacitate de a participa la învățarea online; școală de vară/de iarnă. Moderatori sunt preoți, profesori de religie, profesori ce predau alte discipline sau co-teaching preot-profesor (învățare în diadă).
Școala de vară „Copii la altar” este un program educațional-catehetic, complementar programului „Școala de duminică”, în cadrul parteneriatului Școală-Biserică.
Programul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, în parteneriat cu sectorul Teologic-Educațional al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.
Comentarii