Foresta arată o formă foarte bună în amicale. În ultimul joc test, echipa antrenată de Dorin Goian a dispus, vineri, pe Areni, cu 3-0 de colega de serie Ceahlăul Piatra Neamț. Partida a fost la discreția formației sucevene, nemțenii antrenați de Florentin Petre având scuza că vin după un stagiu de pregătire centralizată foarte solicitant. „Galben-verzii” au deschis scorul prin Samson, în minutul 18, cu un „trasor” imparabil, în vinclu, de la 25 de metri. Avantajul gazdelor a fost majorat de Ilie, în minutul 58, care a reluat mingea în plasă, cu capul, din centrarea nou venitului Bogdan Filip (FC Botoșani). Scorul final a fost stabilit de Netbai, în minutul 72, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Căinari. În afară de aceste reușite, „forestierii” au mai irosit și alte ocazii clare de gol prin Chika (bară), Ilie sau Mihalciuc.

Foresta a început meciul în formula: Niga - Grosu, Botezatu, Cimbru, Cucoș - Ilie, Samson - Popovici, Filip, Cuibari – Chika. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat Căinari, Netbai, Makongo, Celeadnic, Nițu, Mirică, Antonio, Tănasă, Mihalciuc, Munteanu și portarul Cuciureanu.

În continuare, programul de pregătire al Forestei mai cuprinde meciuri amicale cu Aerostar Bacău, pe 10 și 20 august, și Bucovina Rădăuți, pe 13 august.

Ediția de campionat 2022-2023 a Ligii a III-a va începe pe data de 27 august.